Crítica ‘Star Trek: En la oscuridad’

Estel·lar. Si partim de la base que el cinema és art i és entreteniment, ‘Star Trek: En la oscuridad’ (STELO) compleix ambdues premisses. Artísticament satisfà de llarg. On destaca més, com no pot ser d’altra manera, és en l’apartat dels efectes especials. Sense deixar detall a l’aire en els apartats de fotografia, excel·lentment colorista (tot i el títol del film), i en unes cuidadíssimes localitzacions i vestuari. On potser deixa força que desitjar, és en l’aspecte massa de disfressa que tenen alguns dels extraterrestres.

STELO és senzillament entretinguda. Més de dues hores de metratge que passen sense decaure en cap moment. Gràcies a un guió molt treballat que fuig dels grans discursos forçats i que aposta per un humor marca de la casa Star Trek.

És curiós adonar-se com en aquesta dotzena pel·lícula de la saga Star Trek, l’espai i el futur són elements purament circumstancials. Els protagonistes són tots humans i l’argument podria traslladar-se en un altre moment històric.

Tot plegat dirigit pel nou rei de les estrelles, JJ Abrams. A més de rellançar excel·lentment la marca Star Trek també serà el responsable de ‘rebootejar’ la d’Star Wars. L’avalen els bons resultats que han recollit les seves sèries de televisió (Lost, Alias, Fringe,…). Abrams ha comptat amb Michael Giacchino per orquestrar magníficament el film. De fet, és el seu compositor de confiança. Fa temps que treballen plegats i això es nota. Al més pur estil Spielberg-Williams.

No s’ha d’oblidar el treball dels actors i actrius d’STELO. La majoria repeteixen en els papers d’Star Trek (2009) i continuen oferint un bon treball. Algún més tancat en el personatge i d’altres expandint-lo a nivells desconeguts. Ara bé, qui destaca per damunt de tots és Benedict Cumberbatch (Khan). L’actor anglès reconegut internacionalment gràcies a encarnar a Sherlock Holmes en la sèrie britànica. Cumberbatch interpreta un dels dolents més importants de l’univers Star Trek i ho fa amb una naturalitat i un saber fe que aconsegueix que l’espectador és posi de part seva.

Estem davant d’una altra gallina d’ous d’or del cinema i esperem que per molt de temps. Sempre i quan JJ Abrams pugui dedicar-s’hi i continuar oferint bons films que convencin els ‘trequis’. Hi ha anunciada una nova pel·lícula d’Star Trek pel 2016. L’última frontera queda lluny.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s