Crítica ‘El hombre de acero’

Esperançadora. Després de veure com Christopher Nolan revisionava Batman gràcies a l’excel·lent trilogia del cavaller fosc, hi havia forces esperances que estan ell al darrera de la creació de la història de ‘El hombre de acero’, el resultat fos similar. En certa manera, ho ha estat. De totes les pel·lícules que s’han fet fins a dia d’avui sobre Superman, és la millor amb diferència tot  i que no arriba a ser la definitiva.

Per què no és la definitiva?! Perquè tot i que s’esforça en explicar totes les particularitats i detalls de la vida i obra de Kal-El i família, ho fa excessivament articulat, punt a punt, sense sortir-se de la guia del bon biògraf. Per contra, la manera que entrellaça els ‘flashbacks’, de manera no lineal, és molt encertada.

Un altre dels aspectes desfavoridors, és com s’excedeix dels focs artificials i a més amb una estètica massa de dibuix animat. Ara bé, s’ha d’aplaudir l’estètica fílmica de documental que mostra el film al més pur estil de la sèrie ‘Battlestar Galactica’ o la pel·lícula ‘District 9’.

Homenatges a l’univers Superman no en falten. Les referències a les industries Wayne (Batman) i a l’enemic per antonomàsia de l’home d’acer, Lex Luthor amb LexCorp. Per cert, fixeu-vos en el detall de la càpsula oberta de la nau. Detall de un nou Kryptonià que de ben segur que entrarà en escena en la ja enunciada ‘Man Of Steel 2’. Què es troba a faltar?! El sentit de l’humor, els canvis d’indumentària a la cabina de telèfons (complicat actualment) i sobretot la ja mítica banda sonora de John Williams. El també mestre Hans Zimmer se’n ensurt, però sense aconseguir que la música es recordi més enllà del metratge.

I en referència al nou Superman (Henry Cavil) és massa home d’acer. Li falta sensibilitat, una mancança que afecta a la resta de repartiment exceptuant a la mare terrícola (Diane Lane). La Lois Lane (Amy Adams) és massa exagerada, sembla més aviat que estiguem davant de Superwoman!

Com a primer ‘reload’ de Superman cobreix expectatives i de la mateixa manera que va passar amb Batman (amb El cavaller fosc) , esperar que la segona sigui l’homenatge cinematogràfic que l’home d’acer fa tant que és mereix. Encara hi ha esperança!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s