Crítica ‘Blancaneu i la llegenda del caçador’

Poti-poti. ‘Blancaneu i la llegenda del caçador’ pot semblar que és una nova adaptació del popular conte dels germans Grimm. Però res més lluny de la fantasia! Per fer-vos una idea de com s’ha fet aquesta pel·lícula només cal que agafeu un morter, hi poseu un ramat de Harry Potter, un grapat d”Alícia al país de les meravelles’, un xic de Yoda de ‘La guerra de les galàxies’ i un quants bocins de ‘El senyor del anells’, especialment de ‘La germandat de l’anell’. Ho triturem i per molt malament que ho feu el resultat final serà millor que l’aconseguit amb aquesta versió suposadament enfosquida de Blancaneu. Un intent fallit d’emular l’estètica burtoniana.

La història conta, més o menys, la clàssica narració que la Disney ja va portar a la gran pantalla el 1937 sota el nom de ‘Blancaneu i els set nans’. Una altra de les darreres versions que s’ha pogut veure fa pocs mesos és ‘Blancanieves (Mirror, mirror)’ protagonitzada còmicament per Julia Roberts. Tot i que al títol també hi consta ‘La llegenda del caçador’, aquesta és una excusa per donar-li més protagonisme a un personatge que quedava fora dels beneficis que anaven a parar al príncep blau.

El responsable del film és el debutant Rupert Sanders, qüestió que no passa per alt. El guió corre a càrrec de Hossein Amini (‘Drive’), John Lee Hancock (‘The blind side’) i el també principiant Evan Daugherty. En aquest apartat ‘Blancaneu i la llegenda del caçador’ tampoc brilla. Cau en accés en frases fetes i en una cantarella massa sentida en films com els esmentats anteriorment. En un aspecte en el qual hauria de destacar, i més havent vist l’abundós material de promoció, és en els afectes especials, doncs bé, un cop més no espereu cap castell de focs mai vist i fins i tot avisar que hi ha certs detalls que apareixen en diferents tràilers que s’han modificat o eliminat en la pel·lícula que es passa als cinemes. Cabia la possibilitat que la banda sonora, creada pel celebrat i multinominat James Newton Howard (‘Batman Begins’), salves els mobles. Però res, pràcticament imperceptible.

Davant d’aquest escenari de altes expectatives no acomplertes, l’única esperança estava en l’actuació del repartiment. Encapçalat per Charlize Theron (que també veurem properament a ‘Prometheus’), en el paper de Revenna. És difícil anomenar alguna escena on realment es mostri la genialitat de l’actriu oscaritzada. I si no hi és de la bruixa malvada, encara menys de la resta de l’elenc interpretatiu en qual també hi trobem a Kristen Stewart (‘La saga Crepúsculo’) com a Blancaneu, Chris Hemsworth (‘Thor’) com el caçador. Per cert, tot i que en la promoció no apareixien per enlloc els nans, no patiu per que hi apareixen. Fixeu-vos-hi bé, ja que són més de set i juguen amb la trampa de ser d’estatura més o menys normal però se’ls va fer actuar amb mig cos en un clot o substituïts per nens o nans reals. Una prova més d’aquesta autèntica farsa que segurament s’emportarà prou recaptació arreu del món com per amenaçar amb una seqüela.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s