Crítica ‘Els nens salvatges’

Inacabada. Ens trobem davant d’una de les pel·lícules catalanes de l’any. Sense cap mena de dubte gràcies als avals de quatre dels principals premis del darrer Festival de Cinema Espanyol de Màlaga. D’una banda ‘Els nens salvatges‘ es va emportar Millor film i Millor guió. Escrit per la mateixa directora Patricia Ferreira i Virginia Yagüe. Ambdues ja van treballar plegades fa set anys a ‘Para que no me olvides’. Els altres dos guardons van ser pels intèrprets de repartiment, els barcelonins, Àlex Monner (‘Polseres Vermelles’) i Aina Clotet (‘Gran Nord’). Precisament és el repartiment un dels punts forts d’aquest film. El trio protagonista és completa a més de Monner amb Albert Baró (‘Les veus del Pamano’) i Marina Comas. Recordem que la torellonenca va ser guardonada amb un Gaudí i un Goya per l’excel·lent paper a la celebrada ‘Pa negre’ (2010). Entre els secundaris de ‘Els nens salvatges’ hi trobem a Ana Fernández, Emma Vilarasau, Mercè Pons, Montse Germán, Clara Segura entre d’altres actors i actrius, principalment catalans, coneguts per ser també assidus de la petita pantalla.

‘Els nens salvatges’ ens explica la història de tres joves rebels amb o sense causa i com a conseqüència dels seu comportament i actes els portaran conseqüències insalvables. Tres relats entrellaçats i no narrats de manera lineal. El que fa crear una gran expectativa que no es veu compensada. El final corre a compte de l’espectador el qual pot caure en més d’un tòpic de l’adolescència i d’abonar-se certes actituds dels adults alhora de tractar-los.

Remarcar també la fotografia de ‘Els nens salvatges’. Comença amb plans curts i moguts i avança a plans generals immòbils. El que li dóna una personalitat pròpia i destacada. Una nova pel·lícula que mostra una postal de la Barcelona més fosca. Ah! I de Sant Adrià de Besòs. En referència a la banda sonora és correcte i amb estils musicals, com ara el hip-hop, com a recurs habitual per pel·lícules sobre adolescents i per a adolescents. Encara que ‘Els nens salvatges’ s’escapa a un públic més adult.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s