Crítica ‘Los Vengadores’

Còmica. Finalment ha arribat el projecte final de carrera que tant han estat esperant els fans dels còmics i films de Marvel així com els consumidors de ‘blockbusters’ o com els anomenen darrerament, ‘la pel·lícula de l’any’. No està de més avisar a tots aquells que vulguin veure ‘Los Vengadores’ (‘The Avengers’) que les presentacions dels superherois que apareixen en pantalla ja estan fetes. Per tant, potser caldrà veure abans tots els episodis que s’han fet fins el moment dels diferents venjadors.
Tot plegat va començar ara fa quatre anys amb l’estrena d”Iron Man’ i de ‘El Increíble Hulk’. L’èxit a taquilla de L’home d’acer va fer que el 2010 estrenes una seqüela. La saga va continuar l’any passat amb l’estrena de ‘Thor’ i ‘El capitán América: el primer venjador . En totes elles ja es deixava entreveure l’ombra de S.H.I.E.L.D.. L’organització “governamental” vindria a ser l’anell per unir-los a tots per fer front a l’enemic.
Si no s’han vist totes o no s’està molt al dia de l’univers Marvel, no cal patir, ja s’han assegurat que ningú es pugui perdre en l’argument i fins i tot han eliminat de la història aquells superherois que si bé formaven part del primer grup dels venjadors, no s’han tingut en compte (com seria el cas de L’home formiga i de la Vespa). Massa superherois en pantalla embafaria, segons els responsables del film. Tot i això, el grup de salvament compta amb la Vídua Negra i l’Ull de falcó sota el comandament de Nick Fúria.

El màxim responsable de portar a bon port ‘Los Vengadores’ ha estat Joss Whedon. A més de la direcció s’ha encarregat del guió conjuntament amb Zak Penn (‘El Increíble Hulk’). Whedon es reconegut per la sèrie de ‘Buffy, la cazavampiros’ i el film de poc èxit, ‘Serenity’. Pel que fa a l’extens i excel·lent repartiment, repeteixen els mateixos actors i actrius que ja van participar en els anteriors films, excepte un. És l’actor que interpreta a Hulk que ara va a càrrec Mark Ruffalo i no d’Edward Norton per les desavinences que ja van sorgir en la pel·lícula del gegant verd del 2008. Fins a onze papers principals i cap protagonista absolut amb permís del mateix Hulk que és el més brillant de ‘Los Vengadores’. Així tornem a veure a Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow, Clark Gregg i s’hi incorpora pel bé de la paritat i la falta de superheroïnes, Cobie Smulders. El dolent aquest cop i repeteix després de ‘Thor’, és el germà del Déu del tro, Loki interpretat encertadament per Tom Hiddleston.
‘Los Vengadores’ té una durada de més de dues hores. El temps que solen tenir aquest tipus de films. Estan ben aprofitats encara que hi ha moments que sobren i d’altres, com l’excel·lent escena-lluita entre Thor i Iron Man que es fan curtes. A mesura que avança la història de destrucció del planeta, un cop més, els focs artificials són més espectaculars. Res de nou sota el sol. Ara bé, la relació entre els superherois va a millor i incrementen les dosis d’humor que és el millor i més celebrat de ‘Los Vengadores’. El més còmic de tots, és un cop més Iron Man i la seva llengua viperina. No us perdeu però l’excel·lent faceta còmica de Hulk. Les seves breus paraules és del millor del club de la comèdia i els seus cops provenen de la vil·la del pingüí. L’humor i la superficialitat de ‘Los Vengadores’ l’allunya i molt d’altres del gènere com la trilogia del Batman de Nolan.
No us perdeu la banda sonora en la qual i reconeixereu moltes de les millors bandes internacionals com AC/DC, Black Veil Brides o Soundgarden que es retroben per interpretar el bon tema dels crèdits finals.
I a partir d’aquí, què? Doncs primer avisar que com ja ha passat amb les pel·lícules anteriors de la saga, hi ha escena entre crèdits finals que no es pot deixar passar per descobrir el que vindrà en els propers films de superherois de Marvel. El proper en arribar serà ‘Iron Man 3’ (3 maig 2013) i ‘Thor 2’ (15 novembre 2013). Continuaran amb ‘Captain America 2’ (4 abril 2014) i ‘The Avengers 2’ (2015). Per cert, res de Hulk pel seu compte ni de nous venjadors.
I per si amb tots aquests superherois no n’hi hagués prou, recordar que properament arriba el ‘reboot’ de L’home aranya (‘The Amazing Spiderman’ – 6 juliol 2012) i el tancament de la trilogia d’El cavaller fosc de Christopher Nolan (‘The Dark Knight Rises’ – 20 juliol 2012). A més, confirmada el ‘reboot’ de Superman (‘Man Of Steel’ – 2013), ‘X-men first class 2’ i el rumor del també ‘reboot’ de ‘Daredevil’, entre d’altres que davant l’èxit aniran sorgint. El món dels superherois és inacabable, i més en els temps que corren.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s