Crítica ‘John Carter’

Infantil. Abans de començar a “d’estripar” ‘John Carter’ s’ha de tenir en compte dues premisses: és una pel·lícula de Disney i el director i guionista, Andrew Stanton, és reconegut per films d’animació de l’estudi Pixar com ‘Wall·E’ i ‘Buscando a Nemo’.
Aquesta primera adaptació de les novel·les de ‘John Carter’ es basa en la que obria una sèrie d’onze històries d’Edgar Rice Burroughs. ‘Una princesa de Marte’ es va escriure el 1917 i s’explica el per què de ‘John Carter’ a ‘John Carter de Mart’. Títol que havia de portar originalment la pel·lícula en qüestió.El més encertat del film és la posada en escena. No pels efectes especials que no sorprenen sinó pels paratges naturals principalment de l’estat nord-americà de Utah.Guaitant el tràiler a molts en ha recordat a ‘Avatar’ de James Cameron. De fet, és al contrari, Cameron es va inspirar en les històries del del personatge de Virginia per crear el seu propi mon. No cal anar a veure ‘John Carter’ en 3D, les escenes que poden aprofitar aquesta tecnologia són comptades i pràcticament totes vistes en l’espot publicitari. La resta són primers plans i d’altres que amb o més o menys dimensions no milloren el producte final.
El més lamentable de ‘John Carter’ és el seu guió. Excessivament previsible i de baix nivell. És en aquest aspecte on es nota que els seus guionistes venen de fer pel·lícules de caire infantil i treballen per un estudi que principalment fa productes blancs. Parlant de Disney. La influència és tant evident que les desmembracions són a l’ombra i la sang és blava. No fos cas!
En l’aspecte positiu a destacar hi ha els personatges imaginaris que tots ells cauen força simpàtics, sobretot una mena de gos àgil de Mart. Pel que fa als personatges humans, les interpretacions no són cap meravella i els actors i actrius triats no són particularment coneguts. John Carter és Taylor Kitch que participava en paper secundari a ‘X-Men: orígenes’ i que també veurem a la ‘Battleship’. La admirable actriu protagonista és Lynn Collis. La texana de 34 anys també era secundaria a ‘X-Men: orígenes’ i de moment no té cap altre projecte en cartera. En la versió original les veus dels marcians són dels reconeguts Willem Dafoe, Samantha Morton i Thomas Haden Church, entre d’altres.
‘John Carter’ és massa llarga, més de dues hores. Amb poc més d’hora i mitja podrien explicar el mateix. En algun moments es fa pesada i més quan a partir de mig metratge ja veus per on aniran els trets. Encara es d’hora per dir-ho, però si surten el números a taquilla tindrem ‘John Carter de Mart’ per moltes seqüeles.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s